Vasovasostomie - Herstel operatie na sterilisatie

vasovaso

Vasovasostomie: hersteloperatie na sterilisatie

Inleiding

In het verleden heeft u zich laten steriliseren. Dit is een veel gebruikte methode voor anticonceptie. Helaas was het uitgangspunt hierbij dat deze ingreep onomkeerbaar en dus definitief is. Dit is gelukkig niet altijd zo. Bij een deel van de mannen die zich hebben laten steriliseren, ontstaat later toch een kinderwens. De uroloog van de The Youngh Medical kan de sterilisatie weer ongedaan maken. De uiteinden van de doorgeknipte zaadleiders worden dan opnieuw aan elkaar gezet (vasovasostomie). Dit is een microchirugische operatie en wordt gedaan met een loepbril.

Resultaat

Gemiddeld is de kans op een succesvolle operatie zo’n 80 - 90%. Een geslaagde operatie leidt bij ongeveer 50% van de koppels tot een zwangerschap. De kans op succes is afhankelijk van de methode van sterilisatie, de duur tussen de sterilisatie en de hersteloperatie, de toestand van het zaad en de genezing van de opnieuw aan elkaar gezette uiteinden van de zaadleider.

Operatiemethode

vasovaso live ABC

A. Na het openen van het scrotum (balzak).

B. De zaadleider worden opgezocht.

C. Beide uiteinden van de zaadleider worden vrijgemaakt

vasovaso live DE

D.

De uiteinde van de zaadleider wordt ontdaan van het littekenweefsel. Deze zaadleider uiteinden worden doorgesneden. De bijbal wordt 'gemasseerd' om te zien of er zaad door dit uiteinde van de zaadleider naar buiten komt. Dit is het moment waarop het uiteindelijke succes van de operatie kan worden ingeschat. Als er geen zaad passeert moet de zaadleider worden ingekort tot er zaad naar buiten komt. Het succespercentage van de operatie daalt hierdoor sterk. Het andere uiteinde van de zaadleider wordt ontdaan van het littekenweefsel. Er wordt water door de zaadleider gespoten om te zien of de doorgang vrij is. Als dit lukt kunnen de beide uiteinden aan elkaar worden gezet.

vasovasostomie operatie F

vasovaso live GH

 

 

 

 

 

 

I. Na de operatie, twee kleine incisie wondjes.

 

vasovaso live I

Vasovasostomie-Herstel operatie na sterilisatie video

Vasoepidymostomie-Herstel operatie na sterilisatie video

Bereikbaarheid

De kliniek is bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur en op dinsdagavond van 17.00 tot 20.30 uur. Heeft u interesse? Bel gerust voor meer informatie.

Kosten en vergoeding

Als uw behandeling door uw zorgverzekeraar wordt vergoed, heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts. Zonder geldige verwijzing zal uw zorgverzekeraar de ziekenhuiskosten niet vergoeden en zijn de totale kosten voor uw rekening. Uw zorgverzekeraar heeft wellicht met het een prijsafspraak over deze ingreep gemaakt. Het is raadzaam bij uw zorgverzekeraar te informeren of dit het geval is of kijk op het vergoedingen overzicht voor refertilisatie van Independer.

Indien de behandeling niet wordt vergoed, wordt het zogenaamde passantentarief in rekening gebracht.

Tarief 2016

Als uw behandeling niet wordt vergoed, moet u rekening houden met de volgende tarieven:

  • Eerste polikliniekbezoek: intakegesprek en orienterend onderzoek € 200,- (indien hierop geen verdere behandeling volgt).
  • Volledige behandeling (inclusief eerste polikliniekbezoek) € 3.950,-
    (Declaratiecode 16B167).

Wij vragen u om de factuur voor deze operatie, voorafgaand aan het plannen van de operatie te voldoen. Dit betekent dat, ook als u de kosten van de operatie kunt declareren bij uw zorgverzekering, u de kosten eerst zelf moet voorschieten. De officiële factuur waarmee u de kosten van de operatie kunt declareren ontvangt u na de operatie van de Urologen Kliniek.

Meer informatie

Mocht u meer gedetailleerde vragen hebben dan kunt u bellen met de uroloog M. de Jongh.
Voor een informatief consult kunt u een afspraak maken. Verwijzing via de huisarts is nodig om eventueel een vergoeding van de kosten (ook die van een informatief consult) te kunnen declareren bij uw zorgverzekering.

Contact over vasovasostomie

maandag, woensdag, donderdag en vrijdag: 08.30 - 17.00 uur
dinsdag: 08.30 - 20.30 uur